Goda råd när du kör med släpvagn 


Transportera säkert och smidigt med våra hyrsläp

​​​​​​​Tänk på hastigheten, släpvagnar med broms har generellt en fartbegränsning med 80 km/h.  
Ha uppsikt bakåt och sänk hastigheten när du svänger.  
Kör försiktigt över farthinder, gupp och ojämnheter. Du får gärna en extra och ganska stark gungande effekt om du kör för fort över med släp.  

Koppla alltid släpvagnen innan du lastar. Behöver du hjälp med att koppla släpvagnen löser vi det till dig. 
Fördela lasten jämnt på släpet och tänk på att centrera lasten ovanpå hjulaxlarna om lasten inte täcker hela släpvagnens lastyta.
​​​​​​​ 
Fäst tyngre gods med spännband så att allt ligger still under körning. Tänk på att exempelvis brädor som sticker ut mer än en meter baktill över släpvagnens nät ska markeras med vimpel eller reflex (vid mörkerkörning).  
Vid backning: börja med att ställa släpet rakt och tänk på att rattens rörelser ger spegelvänt resultat. Starta med försiktiga rörelser, så du att du förstår släpets rörelsemönster och ha gärna någon som står utanför bilen och hjälper dig att dirigera.  
Så här bokar du ditt hyrsläp: 
Det är enkelt och smidigt att hyra släp hos oss. Oavsett vilket släp du vill hyra så betalar du 299 kr per dygn.  
Du bokar genom att: 
- ringa oss på telefonnummer 0280-718 60 
- mejla oss på info@mnv.se 
- fylla i formuläret och skicka till oss. 
 
Du får snabbt besked på om det släp du vill hyra är ledigt, och sedan får du en bekräftelse på bokningen. Upptäcker du att du vill ändra bokningen, kanske vad gäller datum eller om du behöver ett större släp, så är det bara att återkomma. (Priset är alltid 299 kr per dygn oavsett vilket släp du väljer.) Finns det släp lediga kan du alltid ändra din bokning. Tänk på att om du hyr släp ofta, så lönar det sig att välja oss. Med vårt bonuskort, och med nio hyrtillfällen, får du den tionde hyrgången gratis. Fråga oss om bonuskortet vid uthyrning av släp och släpvagnar, så får du veta mer.  

Kom ihåg att nyttja rabatten!

Du får ett stämpelkort och stämpel när du hämtar ditt släp.
En liten släpvagn från AB Malungs Nya VulkEn liten släpvagn från AB Malungs Nya Vulk
Liten släpvagn bakom mörkbil